top of page

Astrologie en Beeldtaal

Unieke combinatie van astrologie, psychologie, symboliek en beeldtaal

Horoscoop, karakter en beeldtaal als spiegel van elkaar

Voorafgaande aan een consult vraag ik je (per email) een tekenopdracht te maken met zo min mogelijk inmenging van je bewustzijn. Vervolgens analyseer ik symbool-, vorm- en kleurgebruik en die vertellen mij iets over je persoonlijkheid. Het duiden van tekeningen is in die zin vergelijkbaar met het duiden van dromen. Ook een droom is een signaal of uiting van het onderbewustzijn en kan een mooie spiegel zijn voor wat er zich in jouw leven afspeelt. 

 

Ik koppel als het ware twee symbolische talen aan elkaar: de symbolische taal uit de horoscoop en de symbolische taal uit de tekening. De psychologische duiding van jouw tekening gebruik ik als ondersteuning van en aanvulling op de belangrijkste karaktertrekken en thema's die uit je geboortehoroscoop komen.

De tekening (of het schilderij, als je schildert in een van mijn workshops), is naast een karakterschets óók een momentopname en geeft ook informatie over welke thema's op dit moment in je leven extra belangrijk zijn. 

Mijn werkwijze brengt je horoscoop tot leven in de beelden die je zelf hebt getekend.

Dit spreekt letterlijk meer tot de verbeelding dan een consult in alleen maar woorden!

Om inzicht te krijgen in iemands karakter maak ik gebruik van een werkwijze ontstaan uit drie gebieden: 

  • Ik baseer me op mijn kennis over de universele beeldtaal die Arno Stern ontdekt heeft.

  • Ik gebruik kennis over de universele archetypen uit de Jungiaanse psychologie, symboliek, mythologie en de Tarot.

  • Ik koppel deze aan mijn kennis over de universele energieën uit de astrologie.

 

Na jarenlange studie van universele beeldtaal en oervormen in schilderijen gemaakt in mijn eigen atelier Palet18 waarin geschilderd wordt volgens de Arno Stern-methode en studie van beeldmateriaal gemaakt in de tekenopdrachten in mijn eigen astrologische praktijk, kwam ik al doende tot de frappante ontdekking dat horoscoop, beeldtaal en karakter elkaar spiegelen!

 

NVIG creativiteit.png
bottom of page